Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

O Roberto Aussel στην Αθήνα (09/03) για ένα μοναδικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής

 Ο Αργεντινός σολίστ Roberto Ausselθα δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος,
το Σάββατο 9 Μαρτίου

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιλαμβάνει έργα από τη μπαρόκ και τη σύγχρονη εποχή των: S. L. Weiss, D. Scarlatti, J. Obrovska, A. Ruiz Pipo, Astor Piazzolla και Atahualpa Yupanqui.


Εναρξη προπώλησης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου τηλ. 210-7282 333 http://www.megaron.gr/
  

ROBERTO AUSSEL
MASTERCLASS ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ
11-15 Μαρτίου 2013



Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής,
στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων,
διοργανώνει masterclass κλασικής κιθάρας με τον Roberto Aussel.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
  1. Tο masterclass απευθύνεται σε δύο κατηγορίες σπουδαστών: στα ενεργά μέλη (σπουδαστές που θα κάνουν μάθημα με τον R. Aussel) και στους τακτικούς ακροατές (σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων). Επειδή τα μαθήματα θα γίνονται στα αγγλικά χωρίς διερμηνέα, οι σπουδαστές θα πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς την αγγλική γλώσσα.
  2. Μετά το τέλος του masterclass, στα ενεργά μέλη θα απονεμηθούν διπλώματα, και στους τακτικούς ακροατές, βεβαιώσεις συμμετοχής.
  3. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες (ενεργά μέλη και τακτικούς ακροατές).
  4. Ως ενεργά μέλη θα γίνουν δεκτά έως 8 άτομα, που θα διδαχθούν από 3 μαθήματα ο καθένας.
  5. Υποψηφιότητα ως ενεργά μέλη μπορούν να υποβάλουν σπουδαστές και σπουδάστριες κλασικής κιθάρας επιπέδου τουλάχιστον Ανωτέρας, που φοιτούν σε αναγνωρισμένο από το κράτος ωδείο καθώς και πτυχιούχοι/διπλωματούχοι σολίστ κλασικής κιθάρας.
  6. Σε περίπτωση υπεράριθμων υποψηφιοτήτων, τα ενεργά μέλη θα επιλεγούν από τον Roberto Aussel μετά από ακρόαση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 16:00, σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.
  7. Το ρεπερτόριο της ακρόασης, διάρκειας έως 7’, θα επιλεγεί ελεύθερα από τους υποψήφιους. Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, θα συνεκτιμηθεί, εκτός από τη μουσική τους απόδοση, και το προτεινόμενο για τα μαθήματα ρεπερτόριο, το οποίο θα επιλεγεί ελεύθερα από τους ίδιους και θα πρέπει να είναι ανάλογο του επιπέδου τους. Η ακρόαση επιλογής θα είναι ανοικτή σε όλους τους υποψήφιους και όλους τους εγγεγραμμένους τακτικούς ακροατές.
  8. Ως τακτικοί ακροατές θα συμμετέχουν: α) όσοι υποψήφιοι δεν επιλεγούν ως ενεργά μέλη β) σπουδαστές κλασικής κιθάρας ανεξαρτήτως επιπέδου φοίτησης, κατόπιν εγγραφής και μέχρι πλήρωσης των θέσεων της αίθουσας.
  9. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (είσοδος από Βασ. Σοφίας).
  10. Ωράριο μαθημάτων: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 13:30 - 18:00 και Τετάρτη 12:30 - 17:00.
  11. Το ημερήσιο πρόγραμμα (ονόματα, ρεπερτόριο, ώρες) θα ανακοινώνεται από τον Roberto Aussel προφορικά την παραμονή κάθε μαθήματος. Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμβουλεύονται τον πίνακα ανακοινώσεων στο χώρο διεξαγωγής του masterclass.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
  1. Τα ενεργά μέλη θα καταβάλουν ως συμμετοχή το ποσό των 120 Ευρώ και οι τακτικοί ακροατές το ποσό των 40 Ευρώ.
  2. Φίλοι της κλασικής κιθάρας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το masterclass εκτάκτως και σε μεμονωμένες ημερομηνίες, μπορούν να προμηθευτούν δελτίο ημερήσιας εισόδου 10 Ευρώ, μισή ώρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, στο χώρο διεξαγωγής του masterclass. Οι θέσεις των έκτακτων ακροατών ενδέχεται να είναι περιορισμένες.


ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΕΓΓΡΑΦΗ
  1. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφια ενεργά μέλη και τακτικοί ακροατές) θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στη Γραμματεία του Συλλόγου την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2013, είτε ηλεκτρονικά με e-mail στη διεύθυνση masterclass.aussel@megaron.gr είτε χειρόγραφα με fax στο 210 72 82 623 συμπληρώνοντας ένα από τα δύο αρχεία: Α) Αίτηση για επισύναψη σε e-mail, Β) Αίτηση για αποστολή με fax. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής, το όνομα του αποστολέα θα πρέπει να αναφέρεται στο θέμα του e-mail.
  2. Μετά την καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων, θα γίνουν οι εγγραφές και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ενδεχόμενη ακρόαση επιλογής τους.
  3. Ημερομηνία & Όροι Εγγραφής:
    Οι εγγραφές όλων των μελών θα γίνουν στις 27 & 28 Φεβρουαρίου ώρες 12:00 – 16:00 στη Γραμματεία του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όλοι οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το ποσό των 40 Ευρώ για να κατοχυρώσουν την εγγραφή τους και θα καταθέσουν μία φωτογραφία για να παραλάβουν την ειδική ταυτότητα, την οποία θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του masterclass, κατά την είσοδο και την παραμονή τους στους χώρους. Το ποσό της εγγραφής δεν επιστρέφεται, εκτός εάν το masterclass ακυρωθεί λόγω ανωτέρας βίας.
    Κατά την εγγραφή τους, τα υποψήφια ενεργά μέλη θα πρέπει να καταθέσουν επίσης το ρεπερτόριο της ακρόασης και το ρεπερτόριο των μαθημάτων που θα έχουν επιλέξει. Μετά την ημερομηνία αυτή, αλλαγές στο ρεπερτόριο δεν θα γίνονται δεκτές.
  4. Μετά την επιλογή τους, τα ενεργά μέλη θα καταβάλουν το επιπλέον ποσό των 80 Ευρώ λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου από 11:00 έως 13:00 στο χώρο διεξαγωγής του masterclass.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Γραμματεία Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής: Βίκυ Πυλαρινού, τηλ. 210 72 82 566 / 567
Επιμέλεια οργάνωσης: Όλγα Καλογρηάδου 

www.sfm.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου